حزب کمونیست ایران

بحران بی ابی  و بی لیاقتی حاکمان اسلامی ایران

حکومت اسلامی هر روز مردم ایران را با بحران و دشواری جدیدی روبرو می‌کند و اینک بحران آب در بخش بزرگی از کشور می‌رود که مناطقی از ایران را  با مهاجرتهای گسترده غیر قابل زیست نماید. در عین حال رژیم به شیوه مزورانه ای تلاش می کند مردم مناطق مختلف را در مقابل هم قرار دهند .

گزارشات و تحقیقات بسیاری در عرصه تغییرات زیست محیطی و بویژه کم آبی و بی آبی در ایران منتشر شده که همه آنها از سیاستها و عملکرد فاجعه بار حاکمان و مسئولین فاسد و نالایق حکومت اسلامی در بوجود آوردن و یا تشدید بحران آب صحبت می کنند .بگذارید ابعاد فاجعه را از زبان افراد، رسانه ها و نهادهای وابسته به خود رژیم بشنویم:

خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، با استناد به آخرین گزارش رسمی شرکت مدیریت منابع آب ایران، از کاهش ۲۷ درصدی ذخایر آبی سدهای ایران در مقایسه با پارسال خبر داد. در حال حاضر، میزان ذخایر آب سدها در سراسر ایران به کمتر از ۴۰ درصد رسیده است.

مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب ایران هشدار می دهد که آب پشت سدهای کشور فقط کفاف فصل پاییز را می‌دهد. خبرگزاری ایسنا نیز به نقل از محمد شهریاری، از مدیران شرکت آب منطقه‌ای تهران، گزارش می دهد که وضعیت منابع آبی پایتخت «از آن‌چه گمان می‌شود بحرانی‌تر است و اگر از اکنون راه علاجی چاره نشود، در آینده مشکلات زیادی گریبان‌گیر ما خواهد شد. بر اساس این گزارش، با توجه به کاهش ۹۷ درصدی بارش‌ها نسبت به پارسال، ذخایر سدهای پنجگانه تهران تا پایان شهریورماه امسال با کاهش ۳۱۴ میلیون مترمکعبی روبه‌رو شده و پایتخت در یک‌قدمی بی‌آبی قرار گرفته است.

 در زمینه تشدید آگاهانه اختلافات بین مردم گزارش می رسد که برای پنجمین بار متوالی در این ماه، حمله به خط انتقال آب یزد در شرق اصفهان باعث تخریب حوضچه ۳۰۸ و قطعی آب شرب مردم یزد شد. کشاورزان اصفهان در سال‌های گذشته ده‌ها بار در اعتراض به عدم تامین حق‌آبه تجمع و تظاهرات کردند. قطع خط انتقال آب به یزد هم همواره در سال‌های اخیر صورت گرفته است.

حمیدرضا جانباز، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب ایران گفته است، تامین آب شرب حدود ۵۰۰ شهر وابسته به منابع آب سدها هستند و میزان ورودی آب سدها در سال‌جاری آبی نسبت به متوسط سال گذشته ۶۰ درصد و میزان حجم آب سدها هم ۳۴ درصد کاهش داشته است.  او گفت بر اساس ارزیابی‌های کنون، در سال ۱۴۰۰ بیش از ۳۰۰ شهر در معرض تنش آبی هستند و از میان این تعداد ۱۰۱ شهر در وضعیت قرمز تامین آب قرار دارند. جانباز تاکید کرد در تابستان امسال هشت هزار و ۴۰۵ روستا توسط ناوگان سیار آبرسانی می‌شوند.

اگر چه خشکسالی یک پدیده و یک بلای طبیعی است، اما حاکمیت جمهوری اسلامی طی 42 سال اخیر آنرا از یک مشکل چاره پذیر به یک فاجعه اجتماعی تبدیل کرده است. کارگزاران رژیم برای کمبود آب در چند سال اخیر، دو دلیل ذکر می کنند:

اول، کاهش میزان بارندگی و دوم، مصرف زیاد آب در کار کشاورزی. البته هر دو مورد واقعی هستند، اما تنها بخشی از واقعیت اند. آنها مهمترین عامل کمبود آب که عبارت باشد از فساد نهادینه  شده در ارگان های رژیم را به تمامی از قلم انداخته اند. در مورد دلیل نخست باید پرسید که چه کسانی با ندانم کاری و سودجوئی، موجب شده اند که کمبود بارندگی، ایران را این چنین با خطر کم آبی شدید روبرو کند؟ به دو نمونه از تاثیر عامل انسانی بر کمبود آب توجه کنید:

یکی از این عوامل، تخلیە بی رویە آب های زیر زمینی است کە  حتی با بارندگی‌ها هم برنگشته است. مطابق آمارهای دولتی، رقمی نزدیک به یک میلیون حلقه چاه در ایران وجود دارد که 758 هزار حلقه آن در دوره حاکمیت جمهوری اسلامی حفر شده اند. در این میان بیش از 200 هزار حلقه چاه حتی بدون مجوز و پروانه اند که بیشتر آنها برای مصرف ویلاها و باغهای تفریحی شخصیِ ثروتمندان و سرمایه داران در گوشه و کنار ایران بوده اند.

واقعیت این است، تا زمانی که رژیم سرمایه داری جمهوری اسلامی بر سر کار است و نان، کار، مسکن و آزادی و محیط زیست مردم را در گروگان خود دارد، دور نمائی برای حل اینگونه مشکلات که دامنگیر اکثریت مردم ایران است، وجود ندارد. دستگاه اداری فاسدی که این رژیم در دامن خود پرورده است، قادر به مقابله با بلایای طبیعی از جمله خشک سالی، حل ریشه ای و ساختاری کمبود آب، نسیت. برای این رژیم اولویت، همواره سرکوب مبارزات عدالتخواهانه و آزادیخواهانه مردم و به بند کشیدن مخالفین بوده است. این رژیم هیچ خواسته ای را بدون این که از جانب مردم احساس خطر جدی بکند، تامین نخواهد کرد. ایران بر دریائی از ثروتهای طبیعی نشسته است. اگر قدرت سیاسی به دست صاحبان بر حق و توانای آن یعنی کارگران و شوراهای برخاسته از اراده آزادانه مردم بیفتد، در چنین کشوری با چنین ثروت های عظیمی و با نیروی خلاقهِ پایان ناپذیری که در آن نهفته است، بدون شک مشکلاتی که زندگی  امروز اکثریت مردم را این چنین تباه کرده اند، حل خواهند شد.