روز سه شنبه سوم شهریور ماه سرانجام جمعی از زنان توانستند، تحت شرایط محدود کننده ای برای تماشای مسابقه فوتبال بین دو تیم استقلال و مس کرمان در ورزشگاه آزادی حضور یابند. حاضرین برای تماشای این مسابقه یاد سحر خدایاری معروف به «دختر آبی» را نیز گرامی داشتند. آنها همچنین شعار می دادند: «وریای باغیرت حرف تو حرف ملت.» بعلاوه هنگام پخش سرود حکومتیِ “سلام فرمانده” در فضای استادیوم دههاهزار نفر آنرا هو می کردند.
سحر خدایاری دختری بود که اسفند سال ۱۳۹۷ تلاش داشت با لباس مبدل وارد ورزشگاه آزادی شود، اما توسط نیروی انتظامی بازداشت شد. او سال ۱۳۹۸ مقابل دادسرای تهران خودسوزی کرد و جانش را از دست داد.
وریا غفوری ورزشکار و فوتبالیست مشهور با مواضع انسانی خود مورد احترام میلیونها نفر از ورزش دوستان است. بسیاری دیگر از ورزشکارانِ مردمی که حاضر نبوده اند بخاطر ثروت و شهرت در مقابل استبداد و جهالت حاکمان اسلامی کوتاه بیایند، بحق مایه افتخار ورزش دوستان و عدالت خواهان جامعه هستند.
این نخستین بازی تیم استقلال پس از قریب به چهار دهه، مقابل هواداران زن این تیم بود که موفق شده بودند به صورت محدود وارد ورزشگاه شوند. در جریان دیدار تیمهای استقلال و مس کرمان، حدود ۲ هزار تماشاگر زن که بخشی از آنان را زنان گزینشی وزارت ورزش و جوانان تشکیل میدادند، وارد ورزشگاه آزادی شدند. این اتفاق محصول مبارزات زنان آزاده و جانبازیِ کسانی چون سحر خدایاری و نیز فشار فدراسیون جهانی فوتبال برای باز شدن درهای ورزشگاهها و پایان دادن به چهار دهه تبعیض جنسیتی در فوتبال ایران بود.
چهل و سه سال است که حکومت اسلامی با تمامی قوای حکومتی و توان نهادهای مذهبی در پی تحمیل بی حقوقی و تبعیض علیه زنان است. محروم کردن زنان از شرکت در میادین ورزشی و حتی تماشای مسابقات و حضور در استادیومها، سیاست ورزشی حکومت بوده که با مخالفت و اعتراض زنان، ورزشکاران و نهادهای ورزشیِ بین المللی از جمله فیفا روبرو بوده است.
محروم کردن زنان از شرکت در رشته های ورزشی، تحمیل پوشش اسلامی در جریان بازی ها، شرکت و دخالت سپاه و اطلاعات در مدیریت بازی ها و قرار دادن آخوندها برای رعایت موازین شرعی شیعه در بازی و رقابتهای ورزشی، حتی محروم کردن زنان و دختران خانواده ورزشکاران از حضور و تماشای فرزندان، همسران و برادران خود، از جمله سیاستهای ننگین و ارتجاعی حکومت اسلامی است.
دخالتهای پلیسی حکومت در ورزش ابعاد تبلیغاتی بسیاری هم دارد که پخش سرودهای مذهبی و بهره برداری آخوندها از حضور دهها هزار نفری برای موعزه کردن از آن جمله است. معمولاً تماشاچیان با سوت زدن، کف زدن و شعارهای ضد حکومتی از آن استقبال می کنند.
ایران تحت حاکمیت جمهوری اسلامی جزو معدود کشورهای جهان است که زنان را از شرکت و یا حتی تماشای بازیهای ورزشی منع کرده است. طالبان، داعش و چند جریان تروریستی دیگر چنین دشمنیِ کور با ورزش و بویژه ورزش زنان دارند. زنان در سطح جهان، ورزش را زیباتر و انسانی تر کرده اند و میلیونها زن ورزشکار و میلیاردها تماشاچی زن و مرد هیچ محدودیتی برای شرکت در استادیومهای ورزشی ندارند.
ورزش می تواند و باید از دست درازی حاکمان فاسد و مرتجع، دخالت نژاد پرستان و مطامع سرمایه داران محفوظ باشد. ورزش می تواند جدا از نقش آن در سلامتی درونی و فیزیکی مردم و جامعه، جوانان و همه اقشار و سنین مردم را با نشاط و با کار جمعی آشنا و آموزش بدهد و لازم است زن و مرد، پیر و جوان تلاش کنیم آپارتايد جنسیتی و دخالت سپاه و باندهای مذهبی را از ورزش دور نگاه داریم .