حزب کمونیست ایران

برگی از تأریخ شکست نخوردگان، تقدیم به معلمان و زندانیان سیاسی.

شمس الدین  امانتی   شنبه ۱۸ اردیبهشت۱۴۰۰

«جمعیت مستقل معلمان مبارز کردستان ایران.» در رابطه با ترور ضد انقلابى «هوشنگ حنيفى» يکى از معلمان مبارز شهر قروه از سوى مزدوران رژیم جمهورى اسلامى اعلاميه اى منتشر کرد که بخشهایی از آن را ذيلآ نقل ميکنيم:

«رژیم جمهورى اسلامى در تأريخ هفدهم ارديبهشت سال ٦٠ معلم مبارز و انقلابى هوشنگ حنيفى را در راه روستائى در اطراف شهر قروه حين رفتن به سر کار و انجام وظيفۀ انقلابى در حاليکه سوار بر موتور بوده است دستگير کرده و مي ربايند، پس از شکنجه فراوان در سپاه پاسداران قروه، فرداى آن روز در همان  محل دستگيرى با تنى شکنجه ديده به قتل ميرسانند و جنازه اين معلم انقلابى را در همان محل دستگيرى که آثار چندين گلوله مأمورين اطلاعات رژيم اسلامی بر پيکر اين معلم جانباخته کاملآ آشکار بود، اعلام کردند که در اثر تصادف جانباخته است. اما سابقه مبارزاتى هوشنگ حنيفى و فداکارى او جنايت آنها را نپوشاند، اين جنايت تروريستهاى رژيم اسلامى موجب خشم و نفرت مردم قروه، بخصوص معلمين و دانش  آموزان اين شهر و روستاهاى اطراف گرديد. متأسفانه تا سال تحصيلى ٦٠تعداد معلمان جانباخته در کردستان به بيش از ٧٠تن رسيده بود.» (برگرفته از خبرنامه کومه له)

بعد از گذشت ۴۰سال از جانباختن «هوشنگ حنیفی» به بخشی از فعالیت خستگی ناپذیر معلم انقلابی اسماعیل عبدی، ادامه دهنده مبارزات هوشنگ حنیفی و سایر معلمان جانباخته توسط رژیم اسلامی اشاره کوتاهی خواهیم کرد. عبدی درسال ۱۳۷۵، به تحصیلات تکمیلی در مقطع کارشناسی ریاضی پرداخت و از تربیت دبیر«حکیم فردوسی»کرج، تحصیلات کارشناسی ریاضی گرفت. از آغاز اشتغال به تدریس به فعالیت‌های صنفی پرداخت و در اولین انتخابات کانون صنفی معلم به عنوان عضو هیئت مدیره انتخاب شد. وی هم‌اکنون برای گذراندن هشت سال حکم خود در زندان به‌ سر می‌برد. عبدی همسر و سه فرزند دارد.

فعالیت صنفی: اسماعیل عبدی در سال ۱۳۸۵، عضو فعال کانون صنفی معلمان ایران (تهران) شد، از سال ۱۳۸۹، به عنوان دبیر سرویس معلمان، با نشریه «پیام سندیکا» همکاری می‌کرد. درسال ۱۳۹۲، در تهران ۳ بار میزبان شورای هماهنگی کانون‌های صنفی معلمان بود و به عنوان دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران انتخاب شد و در اعتراض به عمل‌کرد صندوق ذخیره فرهنگیان همراه با نمایندگان ۱۹تشکل از شورای هماهنگی، جلسه‌ای با آقای غندالی ترتیب داد و مراتب اعتراض شدید فرهنگیان را نسبت به عملکرد صندوق اعلام کردند.

در ۲شهریور ۱۳۹۳، با حضور ۳۴ تشکل نمایندگان وزارتخانه در نشست شورا به سوالات معلمان پاسخ دادند. در خرداد ۱۳۹۳، در نشست جهانی اتحادیه معلمان و کارکنان آموزش ترکیه زیرنظر سازمان جهانی معلمان در آنکارا برگزار شد، به نمایندگی از شورای هماهنگی شرکت کرد. از سال ۱۳۹۳، از طریق هیئت بازگشایی، برخی شعبات کانون راه‌اندازی شد و با تلاش‌ اسماعیل عبدی مراکزی مانند پاکدشت، رباط کریم، اسلام شهر و … . تأسیس شد.

اسماعیل در ۲تیر ۱۳۹۴، به عنوان نماینده شورای هماهنگی برای حضور در اجلاس جهانی معلمان (کنگره ۷ در کانادا) در مرز ارمنستان از مسافرت او در این اجلاس جلوگیری شد این اجلاس هر ۴ سال یکبار با حضور معلمانی از سراسر دنیا برگزار می‌شود. در سال ۱۳۹۵، و پس از ده سال ممنوعیت برگزاری مجمع عمومی بار دیگر اسماعیل عبدی با بالاترین رای در انتخابات مجمع عمومی کانون تهران به عنوان عضو هیئت مدیره انتخاب و دبیر کانون شد.

دستگیری و زندان: عبدی، روز ۲۳ اسفند ۱۳۸۵، نزدیک وزارتخانه در حال حضور در تجمع اعتراضی به مدت یک روز بازداشت شد. روز ۲۶ شهریور ۱۳۸۶، در نشست شورای هماهنگی کانون‌های صنفی معلمان سراسر کشور، توسط پلیس امنیت، بازداشت شد. روز۱۱دی‌ ماه ۱۳۸۷، توسط پلیس امنیت در دیدار نمایندگان کانون‌های صنفی معلمان سراسر کشور با نمایندگان فراکسیون اقلیت مجلس بازداشت و روز بعد آزاد شد. روز ۲۹ اردیبهشت ۱۳۸۹، توسط وزارت اطلاعات با صدور قرار مجرمیت توسط قاضی شعبه یک اسلامشهر، تفتیش منزل، برداشتن لپ‌تاب، کامپیوتر، دفتر یادداشت و خاطرات دستگیر و حبس در بند ۲۰۹ زندان اوین (۳۴ روز انفرادی و ۱۱ روز عمومی) و آزادی با۵۰۰ میلیون تومان وثیقه. در سال ۱۳۹۰، حکم ۱۰سال زندان برای وی صادر شد که به مدت ۵ سال به حالت تعلیق در آمد، سال ۹۴ دستگیر و بعد از۴۰ روز انفرادی و ۱۰ماه بازداشت در بند ۷ و ۸ زندان اوین، در اعتراض به حکم خود و همچنین تاکید بر خواسته اش مبنی بر«برداشتن اتهام امنیتی از پرونده صنفی»، هم‌زمان با هفته معلم و روز جهانی کارگر در اردیبهشت ماه ۹۵ همراه با«جعفر عظیم‌زاده»دست به اعتصاب غذای نامحدود در بند ۸ زندان اوین زد و با تشکیل ستادهای حمایتی گسترده معلمان و حمایت فعالین مدنی پس از ۱۶ روز با قید وثیقه ۳۰۰میلیون تومانی آزاد شد. دادگاه تجدید نظر در دو مرحله برگزارشد با ۶ سال حکم که در ۱۹ آبان ۱۳۹۵ مجددا دستگیر شد. در ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۹، کانون صنفی معلمان ایران در بیانیه‌ای صدور حکم ۱۰سال زندان برای عبدی را محکوم کرد و خواهان آزادی وی شد.

علی رغم دستگیری، ارعاب، اخراج، استثمار و …. . معلمان مبارز برای تحقق خواسته های بر حق خود، خواستار آزادی بدون قید و شرط معلمان، کارگران و کلیه زندانیان سیاسی در بند هستند.

حمایت از اسماعیل عبدی، حمایت از جنبش حق طلبانە معلمان در ایران و حمایت از سنگر آزادیخواهی و برابری طلبی در برابر رژیم اسلامی هار و استثمارگر حاکم بر ایران و مبارزە برای تثبیت آموزش و پرورش سکولار و غیر مذهبی است.