حزب کمونیست ایران

قاسم سلیمانی یک جنایت‌کار حرفه‌ای علیه بشریت بود به‌حدی‌که مراسم‌هایش هم قربانی می‌گیرد!

روز چهارشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۲ – ۳ ژانویه ۲۰۲۴، دو انفجار در چهارمین مراسم سال‌گرد قاسم سلیمانی در کرمان ده‌ها کشته بر جای گذاشته است. مقام‌های جمهوری اسلامی ایران می‌گویند انفجارها بمب‌گذاری و اقدامی «تروریستی» بوده است. معاون ابراهیم رئیسی عوامل اسرائیل را مسئول دانسته است.

روز چهارشنبه چهارمین سالگرد کشته‌شدن قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس بود. سلیمانی هنگام خروج از فرودگاه بغداد با شلیک راکتی از یک پهپاد آمریکایی کشته شد. همراه او شمار دیگری از مسئولان گروه‌های شیعی عراق نیز کشته شدند.

رهبر و سایر مقامات جمهوری اسلامی به گرفتن «انتقام سخت» تاکید ورزیدند. اما به جای این که انتقام سخت قتل سردار آدم‌کش‌شان را از آمریکا بگیرند، اما طبق معمول از انسان‌های بی‌گناه انتقام گرفتند.

شلیک دو موشک به هواپیمای مسافربری در ۱۸ دی ۱۳۹۸ یکی از فجیع‌ترین و ضدانسانی‌ترین جنایات توسط جمهوری اسلامی است. این جنایت هولناک که منجر به مرگ ۱۷۷ انسان بی‌گناه شد، هرگز نه در ایران و نه توسط مردم جهان فراموش نخواهد شد. این یک جنایت بزرگ تاریخی بود. جنایتی بی‌سابقه که توسط بالاترین مقامات حکومت برنامه‌ریزی شد و توسط فرماندهان سپاه به اجرا درآمد.

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور، و فرمانده سپاه پاسداران در مراسم تشییع جنازه کشته‌شدگان انفجارهای اخیر کرمان، آمریکا را تهدید کردند.

صبح امروز جمعه ۱۵ دیپنجم ژانویه، تجمعی در مصلای کرمان برای تشییع قربانیان این انفجارها برگزار شد و ابراهیم رئیسی با سفر به کرمان در این مراسم شرکت کرد.

عکس گرفتن مقامات سیاسی و نظامی جمهوری اسلامی بر بالای سر قربانیان

ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری ایران که برای شرکت در مراسم تشییع کشته شدگان انفجارهای کرمان به این شهر سفر کرده است امروز جمعه پانزدهم دی‌ماه، ادعا کرد که «امنیت منطقه و غرب آسیا مرهون قاسم سلیمانی است.»

به گزارش خبرگزاری ایسنا، ابراهیم رئیسی طی یک سخنرانی در مراسم تشییع کشته‌شدگان انفجارهای کرمان گفت که «دشمنان نسبت قاسم سلیمانی «کینه دارند» چون وی « کار بزرگی انجام داده است.»

رئیسی در ادامه سخنرانی روز جمعه خود از قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فعالیت‌های او در منطقه تمجید کرد و  ادعا کرد که وی «جریان مقاومت را در منطقه برنامه‌ریزی کرد.»

ابراهیم رئیسی همچنین گروه تروریستی داعش را یک « جریان دست پرورده» آمریکا توصیف کرد و افزود که ایالات متحده این گروه را در عراق و سوریه ایجاد کرد. به گفتۀ رئیس‌جمهوری ایران، آمریکا و اسرائیل به‌خاطر تلاش‌های قاسم سلیمانی برای شکست داعش از وی کینه دارند.

احمد وحیدی وزیر کشور روز جمعه گفت ۸۸ نفر در این انفجارها کشته شدند که شامل ۵۴ زن و ۳۴ مرد هستند. هم‌چنین وزیر کشور گفت که ۱۲ تبعه افغان در میان کشته‌شدگان است و ده کشته زیر ده سال و ۳۰ کشته زیر ۱۸ سال بودند.

بر اساس اعلام اورژانس کشور، در حال حاضر ۱۳۷ نفر از مصدومان در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بستری هستند و ۲۵ نفر نیز همچنان در بخش مراقبت‌های ویژه بستری‌اند. مقام‌های رسمی در ایران، آمار مجروحان این دو انفجار را ۲۸۴ نفر اعلام کرده‌اند.

این در حالی است که در همین روز، محمد صابری رئیس اورژانس کرمان تعداد افراد بستری در بخش‌های مراقبت ویژه را «۴۲ نفر» اعلام کرده است.

با وجود این که گروه حکومت اسلامی، داعش، مسئولیت این انفجارها را برعهده گرفت، رئیسی در یک سخنرانی در روز جمعه به‌طور غیرمستقیم آمریکا را در این زمینه متهم کرد.

او مدعی شد: «نقشه آمریکایی برای تشکیل یک اسرائیل دیگر در منطقه به دست حاج قاسم بر آب شد و حاج قاسم زیر میز زد. لذا آمریکا از زائران او کینه به دل دارد

ابراهیم رئیسی درباره واکنش جمهوری اسلامی به این انفجارها، ادعا کرد: «در این قضایا به مردم اطمینان می‌دهم‌ و یقین بدانید ابتکار عمل در دست نیروهای مسلح ماست و زمان و مکان را نیروهای مسلح ما تعیین خواهند کرد

حسین سلامی فرمانده سپاه پاسداران نیز بار دیگر این ادعای تکراری مقام‌های جمهوری اسلامی را مطرح کرد که «داعش محصول سیاست آمریکا در جهان اسلام بود

او گفت که «فرمان» علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی درباره انفجارهای کرمان «محقق می‌شود‌پیش‌تر خامنه‌ای در پیامی درباره این انفجارها تهدید کرده بود که «این فاجعه‌آفرینی پاسخ سختی در پی خواهد داشت

وزارت اطلاعات ایران در بیانیه‌ای اعلام کرد که یکی از دو نفری که حملات انتحاری روز چهارشنبه در کرمان را انجام داده است،‌ تبعه تاجیکستان بوده است.

وزارت اطلاعات ایران می‌گوید که در بامداد روز بعد از حمله یعنی پنجشنبه ۱۴ دی ماه،‌ محل اقامت دو فردی که عملیات انتحاری را انجام دادند شناسایی شده و دو نفر دیگر که «عوامل پشتیبانی و تامین کننده اقامتگاه مذکور بوده» است،‌ شناسایی و بازداشت شدند. وزارت اطلاعات ایران می‌گوید که در ادامه ۹ نفر دیگر را در ۶ استان ایران شناسایی و بازداشت کردند.

این بیانیه شامگاه روز جمعه به وقت تهران صادر شد و وزارت اطلاعات ایران دلیل تاخیر در صدور بیانیه را کشف تجهیزات انفجاری آماده در محل اقامت این افراد و احتمال وجود همدستان دیگر آن‌ها و عواملی که قرار بوده برای حمله به سایر اماکن به این خانه مراجعه کنند عنوان کرده است.

سرانجام گروه دولت اسلامی «داعش»، در پستی در صفحه تلگرام خود مسئولیت انفجارهای روز چهارشنبه کرمان را بر عهده گرفت. خبرگزاری رویترز هم به نقل از کانال تلگرامی وابسته به گروه دولت اسلامی، داعش این خبر را منتشر کرده است.

سرآغاز فاجعه و اظهارنظرهای اولیه و متناقض مسئولان جمهوری اسلامی ایران

ساعت ۱۵:۰۴ دقیقه امروز چهارشنبه ۱۳ دی‌، هم‌زمان با برگزاری مراسم سالگرد «قاسم سلیمانی»، خبرگزاری‌های ایران از انفجار «کپسول گاز» در مسیر گورستان کرمان خبر دادند؛ انفجاری که به سرعت معلوم شد عامل آن بمب است.

ادعای اولیه‌ خبرگزاری امنیتی «تسنیم» این بود که این حادثه هیچ مصدومی نداشته است؛ ادعایی که تنها یک دقیقه پس از انتشار رد شد و شمار رو به افزایش کشته‌شدگان و مصدومین از آن زمان تا کنون مرتب به‌روز می‌شود. ساعتی بعد معاون سیاسیامنیتی استانداری کرمان گفت که دو انفجار رخ داده و ماهیت آن «تروریستی» است.

از زمان وقوع انفجارهای مرگ‌بار در کرمان، مسئولان جمهوری اسلامی چند آمار مختلف از شمار کشته‌شدگان ارائه داده‌اند. خبرگزاری دولتی ایرنا، جمعه ۱۵ دی نوشته است «آن‌طور که در کرمان اعلام می‌شود» پس از کشته‌شدن برخی مجروحان این رویداد، شمار کشته‌شدگان به ۸۹ نفر رسیده است. ایرنا افزوده است که ۱۲ نفر آن‌ها زیر ۱۵ سال سن دارند، ۳۳ نفر زن و ۱۲ نفر از اتباع افغانستان هستند.

ابتدا اعلام شد که ۱۰۳ نفر در این رویداد کشته شده‌اند اما بعد مسئولان جمهوری اسلامی شمار کشته‌شدگان را به ۹۵ نفر و سپس به ۸۴ نفر کاهش دادند.

بر اساس اعلام اورژانس کرمان تعداد کشته‌شدگان تا ساعت ۱۷:۳۲ به وقت ایران، ۱۰۳ نفر گزارش شده است. دست‌کم ۱۸۸ نفر نیز در پی این انفجارها مجروح شده‌اند. این آمار در طول ساعت‌های بعد توسط مقام‌های مسئول تغییر کرد. آخرین آمار کشته‌شدگان که توسط احمد وحیدی، وزیر کشور اعلام شد، مبنی بر جان‌باختن ۸۴ نفر است.

تعداد کشته‌شدگان و آسیب‌دیدگان حاضر در مراسم سالگرد «قاسم سلیمانی» در کرمان هرلحظه به‌روز می‌شود. در میان کشته‌شدگان حداقل شش نفر کودک هستند. در ایران عزای عمومی اعلام شده است.

آن‌چه از ویدئوها و تصاویر منتشر شده در خبرگزاری‌های دولتی بر می‌آید این است که پس از شنیده شدن صدای انفجار اول، هیچ اقدامی برای حفظ امنیت حاضرین صورت نمی‌گیرد. در حین منفجر شدن آن‌چه اکنون «ساک‌های حامل بمب» و «کمربندهای انفجاری» و نهایتا «ساک داخل پژو ۴۰۵» نامیده شده است، صدای مداحی بدون وقفه ادامه می‌یابد و پس از انفجار اول، هیچ اقدامی برای تخلیه‌‌ محل و امن‌کردن فضا برای مشارکت‌کنندگان انجام نمی‌شود. اقدامی که ممکن بود از افزایش تعداد کشته‌شدگان و مصدومان جلوگیری کند. به گفته احمد وحیدی، وزیر کشور، بیش‌ترین تعداد کشته‌شدگان و زخمی‌ها مربوط به انفجار دوم بوده است. بر این اساس، واکنش به موقع امدادگران و نیروهای حاضر در محل در جهت تخلیه‌ی افراد، می‌توانست از وسعت‌گرفتن حادثه جلوگیری کند.

به فاصله‌ ۱۵ دقیقه از اولین انفجار، صدای انفجار دوم نیز شنیده می‌شود. صدای مداحی این‌بار متوقف می‌شود اما باز هم هیچ راهنمایی و دستورالعملی برای تخلیه مکان وجود ندارد و جمعیت آشوب‌زده و پراکنده به هر سو حرکت می‌کنند.

سرانجام با تایید ماهیت و دلیل انفجارها در ساعت ۱۵:۳۰، رضا فلاح، مدیر هلال احمر استان کرمان، اعلام کرد که در جلوی «مسجد پیروزی» در طول مسیر گلزار شهدای کرمان، صدای مهیبی به گوش رسیده و نیروهای امدادی در حال تخلیه مصدوم‌ها و زخمی‌شده‌ها هستند. او همچنین عنوان کرد که موج جمعیت بسیار زیاد و کار بسیار سخت است چرا که مسیرها مسدود شده است. در آن لحظه، «صدای مهیب» هم‌چنان در حال بررسی و تعداد «مصدومین» ۱۰ نفر عنوان شده بود.

سرانجام چند دقیقه بعد از این مصاحبه، ویدئوهایی از تلاش برای تخلیه جمعیت از محل منتشر شد و رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی استان کرمان در مصاحبه‌ای تلویزیونی در پی آن‌چه نهایتا «بمب‌گذاری» خوانده شد، گفت که یکی از انفجارها در نزدیکی «گنبد جبلیه» و دیگری در نزدیکی «درگاه قلی بیک» رخ داده است و تا آن‌ لحظه تعداد کشته‌شدگان نزدیک به ۲۰ نفر و زخمی‌شدگان نیز ۲۰ نفر اعلام شد.

تصاویر منتشرشده از لحظات پس از انفجار نشان می‌دهد که در میان کشته‌شدگان، دست‌کم سه تن کودک بوده‌اند. گزارش‌ها اکنون به کشته شدن حداقل شش کودک و چند تن از نیروهای امدادی هلال احمر و پلیس اشاره کرده است. در آخرین اظهارات، مدیر روابط اورژانس کشور گفته است که تاکنون آمار کشته‌شدگان به ۱۰۳ و مصدومین به ۱۸۸ نفر رسیده است.

محمد صابری روز پنج‌شنبه ۱۴ دی‌ماه به خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران گفت که آخرین آمار کشته‌ها که ۹۵ نفر اعلام شد هم اشتباه بود. او گفت دلیل این اشتباهات پیاپی، «متلاشی بودن اجساد و دشواری شناسایی بود» و اکنون «پزشکی قانونی تا الان تعداد شهدا را ۸۴ نفر اعلام کرده است

گفته شده است که در فاصله انفجار اول و دوم تعدادی از نیروهای امدادی هلال احمر مشغول کمک‌رسانی به مجروحان بودند که قربانی انفجار دوم شدند. کشته شدن سه نفر از نیروهای هلال احمر در این رویداد تاکنون تایید شده است که نام یکی از آن‌ها به اشتباه «ملیکا حسینی» گزارش شده بود، نام درست این امدادگر «مکرمه حسینی» اعلام شده و همچنین از میان امدادگران هلال‌احمر نام یکی دیگر از آن‌ها «علیرضا سعادت ماهانی» عنوان شده است. هم‌چنین، گزارش‌ها از کشته شدن چهار نفر از نیروهای پلیس بر اثر انفجارها حکایت می‌کنند که نام سه تن از آن‌ها «مهدی علوی»، «رضا مداح»، «محمد پورشیخ علی» اعلام شده است.

تاکنون، معاون امنیتی استاندار کرمان در گفت‌وگو با «ایرنا»، به «تروریستی» بودن انفجارها اشاره کرده‌اند و جلالی، نماینده رفسنجان در این خصوص گفته است که انفجارها احتمالا با استفاده از کمربند انفجاری رخ داده‌اند. هم‌چنین، اعظمی ساردوئی نماینده مردم جیرفت مدعی شده که تعداد انفجارها نه دو، که چهار انفجار بوده است. به نظر می‌رسد که گلزار شهدا، که سرانجام تخلیه شده بود مجددا به مکانی برای تجمع طرفداران حکومت تبدیل شده و ویدئوها جمعیتی را نشان می‌دهند که با شعار «مرگ بر اسرائیل» و «مرگ بر امریکا» به گلزار شهدای کرمان برگشته‌اند.

در آخرین تحول رخ داده گروه «دولت اسلامی» (داعش)، پنج‌شنبه ۱۴ دی۴ ژانویه در کانال تلگرامی که گفته می‌شود متعلق به این گروه است، مسئولیت انفجارهای مرگ‌بار کرمان را برعهده گرفت. داعش در این بیانیه دو انفجار را «انتحاری» عنوان کرده و گفته است: «دیروز عمر الموحد و سیف‌الله مجاهد، دو نفر از برادران به سوی تجمع بزرگ شیعیان مشرک در کنار مزار رهبر کشته شده خود قاسم سلیمانی در شهر کرمان در جنوب ایران رفته و کمربندهای انفجاری خود را در میان جمعیت منفجر کردند که بیش از ۳۰۰ نفر از شیعیان مشرک را کشت یا زخمی کرد

بنابر گزارش‌ها، انفجار نخست «۷۰۰ متر» و انفجار دوم «یک کیلومتر» با مقبره قاسم سلیمانی فاصله داشته است. استاندار کرمان گفته انفجارها «خارج از محدوده گیت‌های بازرسی» رخ دادند.

ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم جمهوری اسلامی، با صدور بیانیه‌ای بمب‌گذاری‌های کرمان را یک اقدام «مذبوحانه، «غیرانسانی و یک «جنایت تأسف‌بار» توصیف کرد. او عاملان این حمله مرگبار را «جنایت‌کاران ایران‌ستیز» خواند.

رئیسی در بخش دیگری از پیام خود وعده داد که «به‌زودی عاملان و آمران اين اقدام بزدلانه به‌دست نيروهای توانای امنیتی و انتظامی شناسايی و به سزای عمل شنیع خود می‌رسد

هئیت دولت ابراهیم رئیسی با صدور اطلاعیه‌ای، روز پنج‌شنبه را «عزای عمومی» اعلام کرد.

به‌‌گزارش رسانه‌های داخلی ایران، مقام‌های بهداشتی در کرمان از مردم محلی خواسته‌اند با توجه به تعداد زیاد مجروحان برای اهدای خون به مراکز معرفی‌شده مراجعه کنند.

نماینده جیرفت مدعی شد چهار انفجار در مسیر منتهی به گلزار شهدای کرمان رخ داده است. اعظمی ساردوئی گفت که «انفجارهای صورت گرفته به واسطه بمب گذاری که یک حمله تروریستی بوده در مکان‌های مختلفی از جمله زیر پل زیرگذر منتهی به گلزار شهدا و در مسیر موکب‌ها کارگذاری و منفجر شده‌اند

احمد وحیدی، وزیر کشور دولت ابراهیم رئیسی نیز با اعلام این که شرایط در کرمان عادی شده، این حادثه را «اقدامی تروریستی» توصیف کرده و وعده داد: «این اقدام پاسخ تروریستی مقتدرانه و کوبنده دستگاه‌های امنیتی و نظامی را در کوتاه‌ترین زمان به دنبال خواهد داشت

احمد وحیدی وزیر کشور، در گفت‌وگو با شبکه خبر ایران این انفجارها را «توطئه» خواند. وحیدی گفت تعداد کشته‌شدگان بیش از صد نفر است.

محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور ایران هم در پیام تسلیتی عوامل اسرائیل را مسئول حادثه دانسته است. مخبر گفته: «ایادی رژیم صهیونیستی» خون شهروندان بی‌گناه را بر زمین ریخته‌اند.

ابوالفضل عمویی، سخن‌گوی کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت این کمیسیون هیئتی را برای «بررسی میدانی» به کرمان اعزام می‌کند. وزیر بهداشت هم بنابر گزارش‌ها راهی کرمان شده است.

مقام‌های محلی در کرمان «دو بمب‌گذاری» به فاصله چند دقیقه را دلیل انفجارها عنوان کرده‌اند. به گزارش تسنیم، بمب‌ها در دو کیف جاسازی شده بودند و از راه دور منفجر شدند اما احمدی وحیدی از تکذیب یا تایید آن خودداری کرد.

وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران گفته انفجار اول حدود ساعت سه بعد از ظهر بود و وقتی مردم و امدادگران برای کمک به محل رفتند، انفجار دوم ساعت سه و بیست دقیقه رخ داده و بیشتر کشته‌ها و زخمی‌ها در انفجار دوم بوده است. شهردار کرمان ساعتی قبل فاصله دو انفجار را «ده دقیقه» عنوان کرده بود.

این انفجارها در نزدیکی مسجد صاحب‌الزمان در مسیر گلزار شهدای کرمان در مراسم چهارمین سالگرد کشته‌شدن قاسم سلیمانی رخ دادند.

به گزارش خبرگزاری «فارس»، محسنی اژه‌‌ای، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به حادثه انفجارهای کرمان، گفت:‌ «دستگاه‌های مسئول اطلاعاتی، امنیتی و انتظامی مکلف هستند با سرعت و دقت به تعقیب تمام سرنخ‌ها و عاملان و مسبّبان این جنایت اهتمام ورزند.»

بنا به گزارش این خبرگزاری محمد موحدی آزاد، دادستان کل کشور ایران به مهدی بخشی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان دستور داده «با کمک تمامی دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی در کم‌ترین زمان ضمن شناسایی مسببین و حامیان این جنایت با آن‌ها برخورد قاطع و عبرت‌آموز صورت گیرد.»

غلامعلی حدادعادل، رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب، گفت که «عملیات تروریستی صهیونیست‌ها در کرمان برای فرار از بی‌آبرویی در غزه است

محسن رضایی، فرمانده سابق سپاه پاسداران و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، هم در توئیتی نوشته که «پرچم‌ و میدان مقاومتی که قاسم در دنیا ایجاد کرده، با انتقام، پاسخ‌ کور و کشتن زنان و کودکان و مردم بی‌گناه‌ خاتمه نمی‌یابد، بلکه پایان آن، پایان اسرائیل و صهیونیزم‌ در جهان است. منتظر باشید

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران دیگر سخنران مراسم تشییع کشته شدگان انفجارهای کرمان بود. او به تمجید از قاسم سلیمانی و فعالیت‌های او در منطقه پرداخت و به آمریکا و اسرائیل حمله کرد.

رئیسی داعش را «دست ساخت آمریکایی‌ها در عراق و سوریه» دانست و گفت: «امنیتی که امروز در منطقه وجود دارد و در غرب آسیا، مرهون حاج قاسم سلیمانی است.»

به گزارش ایرنا، ابراهیم رئیسی در این مراسم گفت که قاسم سلیمانی «جریان مقاومت را در منطقه برنامه ریزی کرد… و افزود:‌ «آن‌چه امروز از مقاومت می‌بینیم باید از حمایت‌ها و پیگیری، مدیریت و اقدامات حاج قاسم هم ببینیم؛ اگرچه باید از فلسطین و حماس و حزب‌الله تجلیل کرد اما نقش حاج قاسم بی بدیل بود.»

در این میان، انصارالله یمن، جهاد اسلامی فلسطین و جریان حکمت ملی عراق هر یک به‌طور جداگانه انفجارهای کرمان را محکوم کردند. عمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق، این انفجارها را «اقدامی تروریستی» توصیف کرده و ضمن محکوم کردن آن، به «رهبر جمهوری اسلامی، دولت و ملت ایران» تسلیت گفت.

گروه جهاد اسلامی فلسطین نیز با انتشار بیانیه‌ای، این انفجارها را «تجاوز ظالمانه در کرمان که موجب افزایش همبستگی امت اسلامی پیرامون مقاومت خواهد شد» دانست.گروه انصارالله یمن نیز با «تروریستی» دانستن این حادثه، وقوع انفجارها را محکوم کرد.

مراسم خاک‌سپاری قاسم سلیمانی در سال ۱۳۹۸ نیز به دلیل ازدحام شرکت‌کنندگان در شهر کرمان، به کشته‌شدن ۵۶ تن و مصدومیت ۲۱۳ نفر دیگر منتهی شده بود.

قهرمان‌سازی و اسطوره‌سازی کاذب از قاسم سلیمانی

نهادهای منطقه‌ای و جهانی ورزشی هم علیه جمهوری اسلامی ایران رای دادند. یعنی جمهوری اسلامی برای خود، قهرمانی ساخته که کشورهای منطقه حتی حاضر نیستند کنار عکس او بایستند و خاطره کشتارهایی که او در سوریه، عراق و سایر کشورها انجام داده، قوی‌تر از آن است که چنین چیزی به راحتی عوض شود

قاسم سلیمانی و به‌طور کلی سپاه پاسداران و شاخه برون مرزی آن سپاه قدش، طراح بسیاری از ترور مخالفین حکومت‌شان در کشورهای مختلف بوده و در داخل کشور نیز دست او و همکارانش به کشتار بسیاری از شهروندان بی‌دفاع آلوداست.

به گزارش ایسنا، ۱۰۱۰۱۴۰۲، غلامعلی حداد عادل، گفته است: «بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری انقلاب ریزش‌ها و روش‌هایی دارد. شهید سلیمانی یکی از درختان تناور انقلاب اسلامی ایران است. او یکی از مردان بزرگ تاریخ ایران است. راز ماندگاری ایران در طی هزاران سال ریشه در وجود مردان بزرگی هم‌چون سلیمانی است

حداد عادل که رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز هست گفته است: «من آمده‌ام با یاد شهید سلیمانی درس بگیرم. ایشان برای انقلاب اسلامی یک سرمایه بود و با شهادتش این سرمایه افزون‌تر و سودآورتر شد.» 

حدادعادل ادامه داد: «سلیمانی در زندگی بزرگ بود و در شهادت بزرگ‌تر شد. سِر این همه اثرگذاری در او و تشییع خودجوش پیکرش در میان مردم این است که اخلاص داشت. سلیمانی بازیگر نبود و تظاهر نمی‌کرد. مخلِص و مخلَص بود. او در عقیده‌اش ثبات داشت

« شهید سلیمانی از حیث توازن میان نظر و عمل یکسان بود. من در شورای عالی امنیت ملی در دورانی شاهد حضور او بودم. در حوادث مهم مثل جنگ ۳۳ روز لبنان شهید سلیمانی حضور پیدا می‌کرد و تجزیه و تحلیل می‌کرد. من شگفت‌زده می‌شدم. می‌دیدم همان اندازه که در میدان جنگ و جهاد شهامت دارد همان میزان در حوزه فکر و اندیشه قوی است و در برابر اندیشه‌اش خضوع دارد.» 

حداد گفت: «شهید سلیمانی یک مکتب تربیتی است و به یک الگو تبدیل شده است. او در میدان عمل، واقعیت را نشان می‌داد که از چاپ ۱۰۰ کتاب اثرگذارتر است و نیاز به برهان ندارد. سلیمانی تجسم عینی و عملی تمام ارزش‌هایی است که از ابتدای انقلاب روی آن تاکید کرده‌ایم. او یک متفکر کامل در مبانی انقلاب است و پیش از حرف زدن، با حضور در جبهه تمام آن‌ها را به اثبات رساند. بنابراین باید مکتب حاج قاسم سلیمانی را غنیمت بشماریم.» 

انیمیشن کوتاه «اسطوره» هم‌زمان با سال‌گرد کشته شدن قاسم سلیمانی منتشر شد. به گزارش خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی سوره، «انیمیشن کوتاه «اسطوره» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی سیدمصطفی حسینی به‌عنوان تازه‌ترین محصول مرکز فیلم جوان سوره با روایتی از جوانمردی سردار شهید قاسم سلیمانی اسطوره عصر معاصر و هم‌زمان با سالروز شهادت این بزرگ‌مرد تاریخ رونمایی شد

این انیمیشن کوتاه براساس شعری از سیدمصطفی حسینی و ایده‌ای از مهدی صالحی ساخته شده و طراحی پوستر آن را سینا رعیت دوست برعهده داشته است.

انیمیشن کوتاه «اسطوره» همزمان با سال‌گرد کشته شدن قاسم سلیمانی منتشر شد. به گزارش خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی سوره، انیمیشن کوتاه «اسطوره» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی سیدمصطفی حسینی به‌عنوان تازه‌ترین محصول مرکز فیلم جوان سوره با روایتی از جوانمردی سردار شهید قاسم سلیمانی اسطوره عصر معاصر و همزمان با سالروز شهادت این بزرگ‌مرد تاریخ رونمایی شد.

این انیمیشن کوتاه براساس شعری از سیدمصطفی حسینی و ایده‌ای از مهدی صالحی ساخته شده و طراحی پوستر آن را سینا رعیت دوست برعهده داشته است.

انیمیشن «اسطوره» با بهره‌گیری از تکنیک کمیک موشن و به‌صورت ۲ D در استودیو پویانو مشهد و در رویداد هنر حماسی حوزه هنری خراسان رضوی، توسط تیمی جوان به تولید رسیده و روایتی از اسطوره‌ای است که نه در کتاب تاریخ اساطیر، که در عصر ما می‌زیست.

بیلبوردها و پوسترهای بزرگ از چهره قاسم سلیمانی در آستانه سال‌گرد مرگ او در بسیاری از خیابان‌های تهران و کلان شهرهای ایران آویخته می‌شود. البته این تمامی ماجرا نیست. برگزاری جشنواره، نوشتن کتاب‌ها، ساخت فیلم، برگزاری مسابقه و نقل خاطرات و سخنانی که برخی از آن‌ها عجیب و بزرگ‌نمایی شده است همگی از تصمیم حاکمیت برای به تعویق انداختن تاریخ انقضای تصویر سلیمانی حکایت دارد.

پس از مرگ قاسم سلیمانی ستادی با نام ستاد رسانه‌ای «مکتب حاج قاسم سلیمانی» تشکیل شد که یکی از اقداماتش تولید برنامه‌هایی برای صدا و سیما در ارتباط با قاسم سلیمانی است.

البته اسطوره‌سازی از قاسم سلیمانی موضوعی است که برخی مقامات جمهوری اسلامی علنا به آن اشاره می کنند. حمید شاه آبادی، رئیس ستاد رسانه‌ای «مکتب حاج قاسم سلیمانی» در این مورد می‌گوید: «بعضا کشورهایی که قهرمانی هم ندارند از نداشته‌های خود اسطوره می‌سازند در حالی که با وجود چنین اسطوره‌هایی در کشور و باتوجه به ویژگی‌های شخصیتی حاج قاسم باید تلاش شود از منش، سلوک و طرز فکر این قهرمان ملی الهام گرفته و رفتار سیاسی، اجتماعی، فردی و مدیریتی او به عنوان الگو در جامعه ساری و جاری گردد.»

حسین امیرعبدالهیان، دستیار رییس مجلس در امور بین‌الملل سابق و وزیر امور خارجه امروز جمهوری اسلامی، که سخن‌گوی ستاد قاسم سلیمانی نیز است در یک برنامه تلویزیونی در سخنانی عجیب گفته بود: «در سفری که به سوریه داشتیم برخی از دوستان سردار سلیمانی گفتند که در برخی از عملیاتی که بر علیه نیروهای صهیونیستی در منطقه انجام می‌دهند، بعضی شب‌ها سردار به خواب دوستان می‌آید و نقشه راه اجرای عملیات را به ما نشان می دهد.»

بسیج دانشجویی دانشگاه علوم تحقیقات و مجمع ملی فعالان جمعیت نیز همایشی برگزار کردند با عنوان  «مادران قاسم‌پرور»  در این همایش به زنانی که نام فرزند خود را از از اول تا دوازدهم دی ماه ۱۳۹۹ قاسم گذاشته‌اند نشان ملی مادران قاسم پرور داده می‌شود.

تعداد زیادی مسابقه نیز در استان‌های مختلف در سالگرد قاسم سلیمانی توسط سازمان‌ها برنامه‌ریزی شده، اداره کل ورزش و جوانان استان زنجان مسابقه کتاب‌خوانی برگزار کرده، تبلیغات اسلامی استان گیلان مسابقه‌ مجازی با عنوان «من و سردار دلها» در قالب عکس، نماهنگ و دلنوشته ترتیب داده، جهاد دانشگاهی تهران مسابقه خوانش وصیت‌نامه «سیاسی – معنوی» قاسم سلیمانی را با عنوان «به وقت حاج قاسم» برگزار کرده، دانشگاه بیرجند نیز مسابقه با عنوان «مکتب سلیمانی» برگزار کرده و اعلام کرده که به برندگان جوایز نفیسی داده می‌شود و به این لیست می‌توان عنوان ده‌ها مسابقه دیگر که از سوی سازمان های مختلف برگزار شد را اضافه کرد.

کارناوال بزرگی که در هفته‌های اخیر برای اسطوره‌سازی از قاسم سلیمانی به راه افتاده، مانند مراسم تشییع او، برای مردم ایران بی‌خطر نیز نبوده است.

قاسم سلیمانی، کارمند سازمان آب‌وفاضلاب استان کرمان بود. اما با به قدرت رسیدن جمهوری اسلامی، از جمله قاسم ۲۱ ساله، به هوادارن جمهوری اسلامی پیوست و با آغاز جنگ ایران و عراق وارد سپاه پاسداران شد. او در سپاه، از یک پاسدار ساده به یک «فرمانده» تبدیل شدسپس، زندگی خود را وقف سپاه پاسداران و سپس سپاه قدس شاخه برون مرزی سپاه کرد و تا در توان داشت مخالفین جمهوری اسلامی در داخل را کشت و در خارج کشور ترور کرد. او هم‌چنین با در اختیار داشتن میلیاردها دلار از ثروت‌های جامعه ایران گروه‌های «نیابتی» اسلامی را آموزش نظامی و تروریستی داد و مسلح کرد و به جان مردم انداخت.

اما پروپاگاندای جمهوری اسلامی درباره قاسم سلیمانی جنبه‌های مختلفی داشته که بخش‌هایی از آن موفق بوده است. یکی دیگر از جنبه‌های پروپاگاندای جمهوری اسلامی درباره قاسم سلیمانی ساختن افسانه‌هایی از او بود از جمله این‌که او در نماز جمعه ابوبکر بغدادی حضور داشته است. این افسانه‌پردازی‌ها در زمان جنگ ایران و عراق نیز سابقه داشت و روایت‌هایی از حضور او در میان نیروهای عراقی و حتی ایستادنش در صف غذای سربازان عراقی در بین نیروهای سپاه مطرح شده بود. یا حصوص امام زمان در جبهه جنگ در کنار ایران و بر علیه عراق و

قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس بود اخبار و  گزارشات زیادی وجود دارد که نشان می‌دهند این سپاه علاوه بر سازمان‌دهی و اجرار ترور مخالفین، درگیر موضوعات فساد اقتصادی و مواردی مانند جعل اسکناس و قاچاق مواد مخدر و سلاح بوده و گزارش‌هایی نیز در این‌باره منتشر شده و در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی ایرانی و بین‌المللی بازتاب داشته است.

سال‌ها است که نام قرارگاه خاتم‌الانبیا به عنوان مظهر رانت‌طلبی سرداران سپاه مطرح است و نام رستم قاسمی، فرمانده سابق آن و وزیر نفت دولت احمدی‌نژاد به‌عنوان یکی از افراد تائیدکننده چهره‌هایی چون بابک زنجانی. این‌ها تازه خبرهای رسمی در رسانه‌های ایران است و دامنه شایعه‌ها، به دخالت فرماندهان سپاه در قاچاق هم می‌رسد؛ به‌قول محمود احمدی‌نژاد: برادران قاچاقچی»!

تصاویر قاسم سلیمانی با فرماندهان حزب‌الله لبنان و یا جهاد مغنیه، فرزند عماد مغنیه، یادآور روزهای ابتدایی انقلاب اسلامی ایران و حضور سپاه پاسداران در لبنان است. با این تصاویر رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران بار دیگر تبلیغ می‌کنند که صدور انقلاب یک رویا نیست.

اتفاقات یمن و بحرین نیز سپاه پاسداران را مغرورتر کرده، تا آن جا که محمد علی جعفری، فرمانده کل سپاه بگوید که پیشرفت انقلاب اسلامی در خارج از ایران بیش‌تر از داخل بوده است.

آیا واقعا قاسم سلیمانی یک فرمانده نظامی بود؟ اگر بود پس چرا در ده‌هاکتاب و صدها اظهارنظر و مطلبی که در وصف او نوشته‌ و یا تعریف کرده‌اند، هیچ نشانی از دستاوردهای مشخص نظامی او نیست؟

سردار غلامرضا کرمی، همکار سپاهی و قدیمی‌ترین دوست و همشهری او، می‌گوید: «سلیمانی در سرکوب اشرار بلوچ شرکت داشتاما تاکید می‌کند: «آن‌چه از او همواره به یاد دارم، لبخند دلنشین اوست. هیچ‌چیز برایم به‌جز آن لبخند ایشان مهم نیست

از سوی دیگر یوسف افضلی، گرداننده برنامه «حاج قاسم» درباره طرح‌های چندین میلیارد دلاری برای بازسازی حرم‌ها در عراق و سوریه می‌گوید: «بزرگ‌ترین و ماندگارترین آثار جمهوری اسلامی، ساخت‌وساز حرم‌های مطهر است که به ابتکار حاج قاسم و زیر نظر او انجام شدبه گفته افضلی، «حاج قاسم» بخش عمده وقت خود را صرف این کارها می‌کرد. می‌گوید: «از او پرسیدم نمی‌خواهید رییس‌‌جمهور یا فرمانده سپاه بشوید؟ جواب داد: نه! آرزوی من فقط شهادت استجالب‌تر آن است که سرمقاله‌نویس کیهان می‌گوید: «حاج قاسم به ازدواج بیوه‌های شهدا کمک می‌کرد تا تنها نمانند و در این زمینه با کسانی که مخالف ازدواج بیوه شهدا بودند، مبارزه می‌کردسردار باقرزاده می‌گوید: «حاج قاسم وصیت‌نامه‌ای گذاشته است که در آن آینده اسلام را ترسیم کرده استخبرگزاری رسمی ایرنا می‌نویسد: «اگر سلیمانی نبود، نقشه منطقه تغییر کرده بود و اساسا مرزهای کشورهای عرب دچار فروپاشی شده بود

حامیانش برای او صفحه‌هایی در اینترنت ساخته‌اند و درباره او روایت‌هایی نقل می‌کنند که به فیلم‌های تخیلی هالیوودی می‌ماند. چند سال پیش و هنگامی که او زنده بود به‌مناسبت هفته جنگ و با همکاری بنیاد شهید، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و استانداری کرمان، تمبری برای گرامی‌داشت فرمانده سپاه قدس تهیه شده است.

به این ترتیب، هیچ‌کس نمی‌داند هنر نظامی قاسم سلیمانی در چه نبردی به کار گرفته شده است؟

با توجه به همه دلایلی که در بالا بدان‌ها اشاره کردیم، اگر او برای حاکمیت اسلامی ایران یک «قهرمان» محسوب می‌شود اما در نزد افکار عمومی مترقی و آگاه جامعه ایران و منطقه، یک تروریست و آدم‌کش حرفه‌ای است.

غلو گویی و دروغ‌گویی‌های مقامات و رهبری جمهوری اسلامی

غلوگویی و دروغ‌گویی در جمهوری اسلامی، ریشه طولانی دارد. همه مقامات و مسئولان سیاسی، قضایی، نطامی و در راس همه علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی، روز روشن به چشمان مرد نگاه می‌کنند و بی‌شرمانه یک مشت دروغ تحویل جامعه می‌دهند.

دروغ‌گویی در جمهوری اسلامی، ریشه طولانی دارد. همه مقامات و مسئولان سیاسی، قضایی، نطامی و در راس همه علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی، روز روشن به چشمان مرد نگاه می‌کنند و بی‌شرمانه یک مشت دروغ تحویل جامعه می‌دهند.

به جرات می‌توان گفت که مقامات هیچ دولت و حکومتی در جهان به اندازه مقامات و حاکمیت مذهبی ایران، این همه دروغ بگویند. تنها در زمان جنگ دوم جهانی که دستگاه تبلیغاتی هیتلر به ماشین پخش دروغ تبدیل شده بود. حتی فاشیسم هیتلری نیز حداقل در جزئی‌ترین مسائل جامعه و دولت دروغ نمی‌گفت. در جمهوری اسلامی، از نفر اول حکومت، یعنی سیدعلی خامنه‌ای تا کوچک‌ترین مقام سیاسی، قضایی و نظامی چشم در چشم مردم دوخته و بی‌شرمانه دروغ می‌گویند. تفاوتی ندارد که آن‌ها در چه زمینه و درباره چه موضوع و یا فردی، درباره همه چیز دروغ می‌گویند. چه در باره مسائل داخلی و چه در مسائل خارجی و چه در مورد مسایل مذهبی.

درباره ماجرای سقوط هواپیمای اوکرائینی دروغ گفتند و اتفاقا آن‌قدر در این‌باره دروغ بزرگ گفتند که حالا دیگر جمع کردن این همه دروغ برایشان سخت و حتی ناممکن شده است.

مردم را سرکوب خونین می‌کنند و سپس رهبر می‌گوید اشرار تظاهرات کردند. صندوق‌های بازنشستگی را خالی می‌کنند و هیچ مسئولیتی را در این‌باره نمی‌پذیرند.

از فاجعه به آتش کشیدن سینما رکس آبادان این ماشین دروغ با استناد به «تقیه» و مصلحت اسلامی،به حرکت در آمده و قصد ایستادن ندارد. در هر رویداد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، این ماشین دروغ سرعت بیش‌تری به‌خود می‌گیرد.

حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در اوج همه‌گیری کرونا از دستگاهی رونمایی کرد و ادعا داشت ویروس کرونا را شناسایی می‌کند.

در واقع سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فردی است که در اوج همه‌گیری کرونا آبروی خود را پای رونمایی از یک دستگاه جعلی کرونایاب گذاشت. او توضیح داده بود که «ویروس را داخل خشاب دستگاه می‌گذارند و میدان مغناطیسی که این ویروس ایجاد می‌کند باعث می‌شود که این آنتن هرکجا که ویروس مشابهی را پیدا کند، در شعاع صد متری به سمت آن حرکت می‌کند و ویروس در آن نقطه شناسایی می‌شود.»

آیا فرماندهی که در میانه یک بحران بی‌سابقه بهداشت و سلامت چنین اظهارنظری می‌کند، توانایی و کارآمدی لازم برای هدایت یک نیروی نظامی در جهان پیچیده امروز، آن هم در منطقه‌ای پرتنش چون خاورمیانه را دارد؟

در چنین سطحی از کارآمدی است که چند ماه پیش یک آزمایش موشکی در گرگان خساراتی ایجاد کرد و زخمی‌هایی هم بر جای گذاشت.

پرده تازه‌تر و آخری؛ ادعای خدایی خامنه‌ای است. سخنان جدید خامنه‌ای در دیدار با خانواده سردارسلیمانی، و فرماندهان سپاه قدس موج جدید خبری در شبکه‌های اجتماعی و محافل نخبگان به‌همراه داشت. او در این سخنان با یادآوری حضور زن سردار سلیمانی و نقش او بر شخصیت همسرش، به ذکر خاطره‌ای پرداخت و گفت در مراسم دیگری که متعلق به بیست و چهار سال پیش با حضور فرماندهان سپاه نشسته بودیم بعد از نماز من روی پله نشستم و صحبت گرم و گیرایی کردم، قبلا هم فکرش را نکرده بودم. خدای متعال همین‌طور حرف می‌زد، زبان من بود ولی حرف خدا بود. بعد آن جلسه چند نفر از فرماندهان به من مراجعه کردند. از جمله سردار سلیمانی که جملاتی از قول همسرش نقل کرد که همین مضمون سخنان را تایید می‌کرد. وی از این موضوع در مورد تاثیر همسر سلیمانی بر اقدامات همسرش سخن گفت.

سخنان خامنه‌ای برای نخستین بار بود که این‌گونه بیان می‌شد قبلا افرادی از مداحان ولایت از نقش و ارتباط وی با امام زمان و خداوند در تصمیم‌گیری‌های «رهبرشان» سخن گفته بودند اما تاکنون خودش چنین سخنانی را در تعریف از خودش بیان نکرده بود. این سخنان از نظر بعضی فقها حتی می‌تواند به معنای کفر تلقی شود چون ادعای مقام پیامبری و بیان وحی کرده است. مشخص نیست وی به چه سخنانی در گذشته اشاره می‌کند ولی اگر وی خودش چنین باوری در مورد سخنانش داشته باشد طبیعتا مجاب کردن وی در سیاست‌ورزی با نظرات معقول و کارشناسی امر محال خواهد بود و در عین حال، چنین تصوراتی برای اداره کشور، می‌تواند بسیار خطرناک و فاجعه‌بار باشد. در این میان باهنر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته من یک‌بار این سخن را گفته‌ام که من واقعا در مملکت با چراغ گشته‌ام، اما احدی را غیر از شخص مقام رهبری ندیده‌ام که در فکر ۲۰ و ۵۰ سال آینده انقلاب و نظام باشند. او افزود بنده عرض کردم ما اکنون با یک‌سری مشکلات رو‌به‌رو هستیم و حضرت آقا برای این موضوعات بعد از خودشان چه فکری کرده‌اند. خدا آن روز را برای ما نیاورد و امیدواریم ما آن روز را درک نکنیم و قبل از آنکه ایشان را از دست بدهیم خودمان از دنیا برویم.

مداحانی مانند باهنر نیز نقش موثری در ایجاد توهم در خامنه‌ای و وجود اوردن چنین وضعیتی هستند.

در حالی که خود علی خامنه‌ای، در ۱۴ خرداد ۱۳۶۸، در زمان رهبر شدن گفته بود: «باید خون گریست بر جامعه اسلامی که حتی احتمال‌(رهبری) کسی مثل بنده در آن مطرح شود

علیرضا میران، از کاربران ایکس که پزشک متخصص مغز و اعصاب است، با بیان این که «این سخنان اوج روان‌گسیختگی» خامنه‌ای را آشکار کرد، نوشته است: «سخنان جنون‌آمیز در خفا، در عیان بیان می‌شوند. دیکتاتور دیگر کنترلی بر خویش ندارد

علی خامنه‌ای در دیدار با خانواده قاسم سلیمانی

رویدادهای غیرطبیعی مرگ‌بار و یا حملات «تروریستی» در ایران

ایران در دهه‌های گذشته موارد متعددی از رویدادهای غیرطبیعی مرگ‌بار و یا حملات «تروریستی» دیگر را شاهد بوده است.

با این وجود، مقام‌های جمهوری اسلامی همواره مدعی برقراری امنیت در ایران بوده‌اند، اما طی سال‌های اخیر شهرهای مرکزی ایران از جمله پایتخت نیز صحنه حوادث و حملات مرگ‌بار بوده است.

قاسم سلیمانی ۱۳ دی‌ سال ۹۸ در عراق به فرمان دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، کشته شد؛ پس از آن مقام‌های جمهوری اسلامی همواره از «انتقام سخت» سخن گفته‌اند.

در پیامد بلافاصله کشتن سلیمانی، خامنه‌ای وعده داد که دست به گرفتن «انتقام سخت» از آمریکا خواهد داد. واژه «انتقام سخت» در تبلیغات حکومت ایران و گروه‌های وابسته به سپاه در بوق و کرنا شد

خامنه‌ای چند روز بعد دستور به حمله به پایگاه عین‌الاسد در عراق را داد که نیروهای آمریکایی در آن مستقر بودند. در جریان این حمله اما هیچ سرباز آمریکایی کشته نشد. گرچه همان شب پرواز شماره ۷۵۲ هواپیمای اوکراین با شلیک پدافند هوایی سپاه ساقط شد تا همه ۱۷۶ سرنشین آن کشته شوند.

این حادثه هم‌زمان با حمله موشکی جمهوری اسلامی به پایگاه‌های آمریکایی در عراق، در راستای پروژه موسوم به «انتقام سخت» آیت‌الله علی خامنه‌ای اتفاق افتاد؛ انتقامی به خون‌خواهی قاسم سلیمانی که البته هیچ تلفاتی از آمریکایی‌ها نگرفت. موشک‌ها به بیابان‌های اطراف این پایگاه شلیک شده بود و البته می‌شوند مقامات جمهوری اسلامی قبل از این حملات خود، از طریق دولت عراق خبر حمله‌شان را به گوش مقامات آمریکایی رسانده بودند و آن‌ها در حال آماده‌باش به سر می بردند.

هم‌زمان، واکنش جمهوری اسلامی تکذیب بود و این‌که تردید نکنید، درباره تردیدها سکوت کنید، از سناریوهای احتمالی نگوییدحسام‌الدین آشنا مشاور حسن روحانی به رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از ایران «هشدار» داد از آن‌چه «مشارکت در جنگ روانی» و «همکاری با ایران‌ستیزان» خواند، خودداری کنند.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ایران، در آخرین اظهارنظرها با رد احتمال اصابت موشک به هواپیما از سالم بودن قسمت حافظه جعبه‌های سیاه هواپیما شامل دستگاه ثبت اطلاعات پروازی و دستگاه ضبط صدای کابین خلبان سخن گفته بود و از آمادگی همکاری ایران با کشورهای دیگر برای بررسی موضوع. سخن‌گوی دولت هم اصابت موشک را «دروغ بزرگ» نامیده و از بررسی سانحه با شفافیت، دقت و سرعت، بر اساس مقررات ایکایو خبر داده بود.

مشاور رئیس جمهور، حسام‌الدین آشنا، پنج‌شنبه شب خطاب به خبرنگاران رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور در توییتر «هشدار» داده بود: «از مشارکت در جنگ روانی مربوط به هواپیمای اوکراینی و همکاری با ایران‌ستیزان خودداری کنند

ده‌ها قربانی این رویداد از شهروندان کانادا بودند. دادگاه عالی اونتاریو در کانادا نیز در حکمی اعلام کرد که سرنگونی هواپیمای اوکراینی توسط سپاه پاسداران اقدامی «عامدانه» و «تروریستی» بود.

جمهوری اسلامی دادگاهی برای این پرونده برگزار کرد، اما خانواده‌های قربانیان به این روند قضایی اعتراض کردند.

کانادا، بریتانیا، سوئد و اوکراین، که کشورهای آسیب‌دیده در این حادثه بودند، تیرماه ۱۴۰۲ پرونده‌ای علیه جمهوری اسلامی در عالی‌ترین دادگاه سازمان ملل در لاهه تشکیل دادند. حکومت ایران تعدادی از معترضان به انهدام هواپیما را بازداشت و برای آنان احکام زندان صادر کرد.

تصاویری از محل سقوط هواپیمایی اوکراینی و تنی چند از مسافران جان‌باخته

غروب ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ برای دومین بار طی چند ماه، افرادی مسلح به زیارتگاه شاهچراغ در شهر شیراز حمله کردند. خبرگزاری ایسنا گزارش داد که در پی تیراندازی دو فرد مهاجم به حرم شاهچراغ «چهار نفر» کشته و دست‌کم «هفت تن» مجروح شدند. اما خبرگزاری میزان در گزارش خود از کشته‌شدن دو نفر و مجروح شدن هفت نفر خبر داد.

پیش از آن، چهارم آبان سال پیش از آن در حمله‌‌ای به همین مکان، بنابر آمار رسمی، دست‌کم ۱۳ تن کشته و ۲۰ نفر زخمی شدند. آن حمله مصادف با چهلمین روز جان باختن مهسا امینی و در بحبوحه اعتراضات سراسری «زن زندگی آزادی» صورت گرفت.

ساعتی پس از حمله آبان‌ ۱۴۰۱ به شاهچراغ، گروه داعش با انتشار بیانیه‌ای در کانال تلگرامی خود مسئولیت آن را برعهده گرفت. دادگاه انقلاب اسلامی نیز هر پنج متهم پرونده را از «اتباع خارجی و عضو گروه تروریستی داعش» معرفی کرد.

شهریور امسال رئیس کل دادگستری استان فارس اعلام کرد که متهم ردیف اول حمله دوم به شاهچراغ به دو بار اعدام محکوم شده است.

در تیرماه نیز حکم اعدام دو متهم پرونده حمله اول به شاهچراغ بامداد در خیابان ۹ دی شیراز و در ملاء‌عام اجرا شد.

در جریان حمله به نمازگزاران مسجد مکی زاهدان در روز ۸ مهر ۱۴۰۱ که به «جمعه خونین زاهدان» معروف شد، بیش از یکصد تن از مردم از جمله کودکان به دست نیروهای امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی کشته شدند.

با وجود درخواست‌های بسیار خانواده‌های قربانیان برای محاکمه عوامل این کشتار، هنوز فرد یا مقامی در این زمینه محاکمه نشده است.

در دی‌ماه ۱۳۹۸، در مراسم تشییع جنازه قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، در کرمان بر اثر «ازدحام جمعیت» و زیر دست‌وپا ماندن تعدادی از شرکت‌کنندگان، دست‌کم ۶۱ نفر کشته و بیش از ۲۰۰ نفر زخمی شدند.

یک ماه بعد، گروهی از خانواده‌های قربانیان مراسم تشییع جنازه قاسم سلیمانی در کرمان اعلام کردند که دلیل فوت این افراد «واکنش‌های حیوانی و غیرعمدی انسانی» اعلام شده است.

در حمله ۳۱ شهریور ۹۷ به یک رژه نیروهای نظامی در اهواز مرکز استان خوزستان ۲۵ نفر کشته شدند.

مقام‌های جمهوری اسلامی مدعی شدند که گروه «حرکت النضال» مسئول این حمله بود. حبیب اسیود، شهروند دوتابعیتی ایرانیسوئدی، در ارتباط با این حمله در اردیبهشت امسال اعدام شد. حبیب اسیود مهر ۱۳۹۹ در جریان سفر به ترکیه ربوده و به ایران منتقل شده بود.

قوه قضائیه جمهوری اسلامی پیش‌تر از این شهروند با عنوان رهبر سابق «جنبش عربی آزادیبخش الاحواز» یا «حرکت نضال» نام برده و اتهام اصلی او را «افساد فی‌الارض» به دلیل طراحی این حمله عنوان کرده بود.

محاکمه و اعدام حبیب اسیود در هشت جلسه شامل «پنج جلسه در سال ۱۴۰۰ و سه جلسه آن در سال ۱۴۰۱» در حالی برگزار شد که او به دادرسی عادلانه و هم‌چنین وکیل انتخابی دسترسی نداشت.

در انفجاری که روز ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶، در معدن زغال سنگ یورت رخ داد ۴۳ معدنچی جان باختند. گزارش کمیته حقیقت‌یاب مقصر این حادثه را کارفرما اعلام کرد.

محمد مجتهدزاده، رئیس انجمن زغال‌سنگ ایران، در واکنش به این حادثه گفت که تجهیزات معادن زغال سنگ در کشور بسیار قدیمی است و نقص‌هایی که منجر به حادثه «زمستان‌یورت گلستان» شد در دیگر معادن نیز موجود است.

مجتهدزاده با اشاره به این‌که دوره شکوفایی زغال‌سنگ ایران در سال‌های ۱۳۴۵ تا ۱۳۵۵ بود، افزود: «به‌جز معدن طبس، سطح عملیاتی در بقیه معادن ذغال‌سنگ کشور از هشتاد سال پیش نیز پایین‌تر است

روز ۱۷ خرداد سال ۱۳۹۶، چهار مهاجم حامل سلاح کلاشنیکف و کلت به مجلس شورای اسلامی و دو فرد مهاجم نیز به مقبره روح‌الله خمینی حمله کردند.

این مهاجمان با شلیک به افراد مختلف و اقدام به انفجار انتحاری، جمعاً ۱۲ نفر را کشته و حدود ۴۲ نفر را مجروح و مصدوم کردند.

گروه حکومت اسلامی، داعش، در همان روز مسئولیت این حملات را بر عهده گرفت.

یکی از کشته‌شدگان، مهدی تقوی، مدیرعامل سابق خبرگزاری قرآن‌(ایکنا) بود که از چهار ماه پیش به‌عنوان مشاور فرهنگی حاجی دلیگانی نماینده شاهین‌شهر مامور شده بود.

جواد تیموری، پاسدار سپاه حفاظت مجلس شورای اسلامی، نیز در میان کشته‌شدگان این حمله بود. حمید امدادی، مسئول دفتر سید هادی بهادری نماینده ارومیه در مجلس، یکی دیگر از کشته‌شدگان بود.

مجتمع تجاری پلاسکو در خیابان جمهوری تهران صبح روز ۳۰ دی ۹۵ در پی آتش‌سوزی گسترده در آن به‌طور کامل فرو ریخت و ۱۶ آتش‌نشان و شش نفر از پرسنل این ساختمان کشته شدند.

به دلیل موقعیت و تاریخی بودن این ساختمان و میزان تلفات، این حادثه موجی از واکنش‌ها را برانگیخت. پس از این حادثه، مقام‌های نهادهای مختلف درباره وجود ساختمان‌های غیرایمن در برابر آتش‌سوزی هشدار دادند.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی تهران در سالروز آتش‌سوزی پلاسکو، از وجود ۲۴۳ ساختمان «ناایمن» مشابه این ساختمان در پایتخت ایران خبر داد.

انفجاری در روز شنبه ۲۴ فروردین ۱۳۸۷در یک حسینیه شهر شیراز مرکز استان فارس دست‌کم ۱۴ کشته برجای گذاشت.

مقامات جمهوری اسلامی، انجمن پادشاهی ایران را مسئول طراحی و اجرای چندین حمله و از جمله انفجار حسینیهٔ شیراز در سال ۱۳۸۷ معرفی کردند.

جمشید شارمهد، دوتابعیتی ایرانی‌آلمانی و رئیس پیشین گروه «تندر» وابسته به این انجمن، در مرداد سال ۱۳۹۹ در جریان سفری به امارات متحده عربی در دبی توسط مأموران امنیتی جمهوری اسلامی ربوده و به ایران منتقل شد.

دستگاه قضایی جمهوری اسلامی حکم اعدام او را صادر کرده و او اکنون در ایران زندانی است. شارمهد همه اتهام‌های مطرح‌شده علیه خود را رد کرده است.

مقبره امام هشتم شیعیان در سال ۱۳۷۳، هدف بمب‌گذاری قرار گرفت که به کشته‌شدن ۲۶ نفر انجامید. هم‌چنین بیش از ۳۰۰ نفر زخمی شدند.

درباره عاملان این حادثه با گذشت ربع قرن هنوز ابهامات بسیاری وجود دارد.

جمهوری اسلامی در ابتدا سازمان مجاهدین خلق را مسئول آن دانست، اما این سازمان هرگونه مسئولیت خود در این حمله را تکذیب کرد.

در سال‌های بعد نام القاعده و سپاه صحابه پاکستان به‌عنوان مظنونان حادثه مطرح شد. هم‌چنین برخی گزارش‌ها حکایت از آن دارد که وزارت اطلاعات و چهره کلیدی آن زمان این وزارتخانه یعنی سعید امامی در ماجرا دست داشتند.

سعید امامی که به‌عنوان طراح قتل‌های زنجیره‌ای روشنفکران و مخالفان سیاسی در ایران شناخته شد، در پرونده قتل‌های زنجیره‌ای از مقام معاونت در وزارت اطلاعات خلع شد و «در زندان با خوردن داروی نظافت کشته شد

میزبانان مراسم قاسم سلیمانی در کرمان کجا بودند؟

غیبت برخی از چهره‌های سرشناس سیاسی و نظامی و به‌ویژه اعضای خانواده قاسم سلیمانی در مراسم چهارمین سال‌مرگ او نیز از جمله مسایلی بود که توجه افکار عمومی را به خود جلب کرد.

از میان پنج فرزند قاسم سلیمانی، «نرجس»، نماینده شورای شهر تهران و «زینب»، رییس «بنیاد قاسم سلیمانی» از دیگر فرزندانش شناخته شده‌تر هستند. اما در مراسم روز ۱۳ دی ۱۴۰۲ در کرمان نه «سلبریتیفرزند شهید» قاسم سلیمانی و نه دیگر فرزندان او، هیچ کدام شرکت نکرده بودند.

از دیگر غایبان مراسم کرمان در روز حادثه می‌توان به نام‌های رئیس جمهوری، فرمانده کل سپاه پاسداران، فرمانده سپاه «قدس»، وزیر کشور وبودند که هیچ کدام روز ۱۳ دی در کرمان حضور نداشتند.

بنابر گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های داخلی، همسر و فرزندان قاسم سلیمانی در مراسمی در «مصلی» تهران حضور داشتند. آن‌ها روز ۱۲ دی نیز میهمان افتخاری مراسم «آیین رونمایی از سمفونی سردار دل‌ها» در «تالار وحدت» تهران بودند.

تصاویر منتشر شده از چند چهره جنجالی دیگر حامی حکومت، از جمله «علی‌اکبر رائفی‌پور» نیز نشان می‌دهند هیچ‌کدام در مراسم بزرگ‌داشت قاسم سلیمانی در کرمان شرکت نکرده بودند.

«حسین سلامی»، فرمانده کل سپاه پاسداران و «احمد وحیدی»، وزیر کشور نزدیک به شش ساعت پس از وقوع انفجار به کرمان رسیدند. فرمانده سپاه قدس اما نزدیک به ۲۴ ساعت زمان لازم داشت تا برای بررسی حادثه یا دل‌جویی از آسیب دیدگان و بازماندگان آن به کرمان سفر کند.

زینب سلیمانی هم در میان فرزندان خانواده سلیمانی، تنها کسی بود که یک روز بعد از انفجار در کرمان برای دل‌جویی از آسیب‌دیدگان این انفجار به بیمارستان باهنر رفت.

اوضاع آشفته منطقه

در چنین وضعیتی مقامات سیاسی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران، همه مخالفان و دشمنان خود و به‌ویژه اسرائیل را به دست داشتن در این حادثه متهم می‌کنند و قول «انتقام سخت» می‌دهند.

مقامات سیاسی و انتظامی و امنیتی کشور عازم کرمان شده‌اند تا بر سر مزار قربانیان و مجروحان حادثه بایستند و عکس «یادگاری» بگیرند و هر ادعایی را به زبان بیاورند جز این که توضیح دهند با توجه به وضعیت بسیار متشنج منطقه چرا نتوانسته‌اند اقدامات لازم را برای امنیت مردم در چنین اجتماع بزرگی فراهم آورند.

خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران، همواره به آمریکا و اسرائیل خط و نشان می‌کشدرئیس جمهور، ابراهیم رئیسی، اسرائیل را به صراحت متهم کرد و هشدار داد «بهای تاسف باری» خواهد پرداختبرای جمهوری اسلامی ایران، غیرممکن خواهد بود واکنشی نشان ندهد، اما رئیسی فضایی را فراهم کرد که مشخصا به اقدام فوری انتقام‌جویانه متعهد نشود، او بر یک اقدام در زمان و مکان نامعلوم تاکید کرد.

جمهوری اسلامی ایران، حداقل در شرایط کنونی خواهان درگیری مستقیم با اسراییل و حامیان غربی آن نیستشرکای منطقه‌ای ایران، حزب‌الله در لبنان و نیروهای حوثی در یمن، تحرکاتی علیه آمریکا و اسرئیل انجام می‌دهند، اما حملات موشکی برون مرزی حزب‌الله و تهدید کشتیرانی توسط حوثی‌ها با هدفی پائین‌تر از آستانه مورد نیاز برای شعله‌ور کردن یک جنگ منطقه‌ای همه‌جانبه است.

در آستانه چهارمین سالگرد مرگ قاسم سلیمانی، رضی موسوی از قدیمی‌ترین «مستشاران» سپاه پاسداران در سوریه و «از همراهان» قاسم سلیمانی در روز چهارم دی در حمله به منطقه زینبیه دمشق کشته شد.

مقام‌های جمهوری اسلامی اسرائیل را مسئول این حمله معرفی کرده‌اند و می‌گویند «انتقام» خون او را خواهند گرفت. اسرائیل انجام این حمله را نه تایید کرده است و نه تکذیب.

در اولین ساعات شب سال نو، بالگردهای آمریکایی سه قایق حوثی‌ها را که در حمله به کشتی‌ها شرکت داشتند غرق کردند و خدمه آن‌ها را کشتند. حملات مستقیم به سایت‌های موشکی و مراکز فرماندهی در یمن، که قبلا به دلیل ترس از منحرف کردن روند صلح از آن اجتناب می‌شد، از جمله گزینه‌های نظامی روی میز استروز چهارشنبه، آمریکا و ۱۱ متحد جهانی آن به حوثی‌ها هشدار دادند که «مسئولیت عواقب» حملات بیش‌تر به کشتی‌ها بر عهده آن‌ها خواهد بود. یک مقام ارشد دولت آمریکا گفت: «من پیش بینی نمی‌کنم هشدار دیگری وجود داشته باشد. این بیانیه صرح است

در ۲۵ دسامبر، یکی از اعضای ارشد سپاه پاسداران در حمله هوایی اسرائیل به دمشق کشته شد و سپس روز سه شنبه، صالح العاروری، معاون سیاسی حماس، در یک حمله منتسب به اسرائیل در بیروت کشته شدحسن نصرالله، رهبر حزب‌الله، ترور العاروری را «تجاوز آشکار اسرائیل به ضاحیه بیروت» خواند و با اشاره به حومه جنوبی لبنان که پایگاه سازمان اوست، تصریح کرد او آن حمله را، حمله به حزب‌الله و لبنان می‌داند.

در پی حمله غافلگیرانه روز پنج‌شنبه ۱۵ دیپنجم ژانویه، آمریکا به مقر حشد الشعبی در شرق بغداد که به کشته شدن دو فرمانده گروه شبه‌نظامی «النجباء» منجر شد، ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا «سنتکام» جمعه ۱۵ دی طی گزارشی اعلام کرد که پلیس عراق روز سوم ژانویه در استان بابل یک موشک کروز ساخت ایران که هنگام پرتاب، ناموفق عمل کرده است را کشف کرد.

در حساب کاربری «سنتکام» بر شبکه «ایکس» روز جمعه آمده است که «استفاده گروه‌های تروریستی از مهمات وارداتی از ایران در داخل عراق و سوریه، نیروهای ائتلاف بین‌المللی مبارزه با داعش و ساکنان محلی را به خطر می‌اندازد

شرکت کشتیرانی «مرسک»، تردد کشتی‌های تجاری خود در دریای سرخ را به علت «وضعیت ناامن» در این منطقه «تا اطلاع ثانوی» لغو کرد.

به گفته صندوق کودکان سازمان ملل  متحد «یونیسف»، اکثر زنان باردار و کودکان خردسال در نوار غزه متحمل نارسایی در امور تغذیه هستند و از تامین متعادل مواد غذایی برخوردار نیستند.

بر اساس اظهارات یونیسف، طبق آمار یک نظرسنجی ۹۰ درصد از کودکان زیر دو سال فقط دو گروه غذایی در روز، عمدتا نان و شیر، مصرف می‌کنند.

در این نظرسنجی که در روز ۲۶ ماه دسامبر انجام شد، ۲۵ درصد از زنان باردار گفتند که تغذیه آن‌ها از طریق فقط یک گروه غذایی، صورت می‌گیرد.

بر اساس گزارش یونیسف، موارد بروز اسهال در میان کودکان زیر ۵ سال نیز به‌طور قابل توجهی در طول یک هفته در ماه دسامبر افزایش یافته و از میزان ۴۸ هزار  به ۷۱ هزار مورد رسیده است. گفته می‌شود این آمار احتمالا نشانه‌ای از تغذیه نامناسب است.

بر اساس گزارش‌ها، دولت لبنان به دلیل حمله مرگ‌بار به صالح العاروری، معاون رهبر حماس در بیروت، به شورای امنیت سازمان ملل متحد مراجعه کرده است. در شکایت ارائه شده توسط دولت لبنان در تاریخ ۴ ژانویه که توسط خبرگزاری رویترز نیز مشاهده شده، آمده است:‌ «اسرائیل در این حمله از ۶ موشک استفاده کرده است. این خطرناک‌ترین مرحله از حملات اسرائیل به لبنان تاکنون بوده است.»

بر اساس گزارش سازمان مهاجرتIOM))، از ماه اکتبر سال ۲۰۲۳ میلادی تاکنون بیش از ۷۶ هزار نفر در لبنان به دلیل افزایش تنش‌ها، آواره شده‌اند.

به گفته یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل بیش از ۸۰ هزار شهروند اسرائیلی نیز محل زندگی خود در مناطق مرزی را ترک کرده‌اند.

با این حال، فاجعه‌بار آن‌گاه است که خطر اشتباه محاسباتی شروع شود و مدام افزایش یابد.

نتیجه‌گیری

قاسم سلیمانی پس از مرگ، مسئول جان بیش از ۳۰۰ نفر از شهروندان ایرانی بود. در این‌جا، یک سئوال بزرگ مطرح است چرا گرامی‌داشت قاسم سلیمانی به رویدادهایی تا این اندازه خونین منجر می‌گردد؟ آیا ریختن این همه خون، بخشی از مراسم‌های طراحی شده از سوی نهادها امنیتی جمهوری اسلامی به‌یژه سپاه پاسداران است؟ آیا ریشه جمهوری اسلامی، بدون آبیاری این خون‌ها خشک می‌گردد؟

چهارمین سالگرد کشته‌شدن قاسم سلیمانی فرمانده وقت سپاه قدس، مثل مراسم تدفینش مرگ‌بار بود. جمهوری اسلامی، مراسم خاک‌ساپاری قاسم سلیمانی را به یک سیرک و یا کارناوال تبدیل کرد. تشییع او پنج روز به درازا کشید. تابوت او را با تبلیغات فراوان از بغداد و کاظمین، تا اهواز، مشهد و تهران گرداندند. اما سرانجام در کرمان، ۶۲ نفر از سوگواران زیر فشار جمعیتی که با تهییج رسانه‌های حکومتی به خیابان‌های تنگ و ناآماده رفته بودند، جان باختند و صدها تن نیز زخمی شدند.

فارغ از این‌که گروه داعش مسئولیت انفجارهای کرمان را به عهده گرفته اما، وقوع مرگ‌بارترین حمله این چنینی در سال‌گرد فرمانده‌ای که همه نهادها و مقام‌های حکومتی به‌طور شبانه‌روز او را ستایش می‌کنند و از او اسطوره و قهرمان می‌سازند و به نامش کتاب می‌نویسند، تمبر می‌زنند و فیلم می‌سازند پس چگونه نمی‌توانند امنیت مراسم‌های او را تامین کنند؟!

حکومتی که سیاست خارجی خود را بر اساس گسترش و دفاع از «عمق استراتژیک» در لبنان، عراق، سوریه و یمن توجیه می‌کند و از سوی دیگر دوباره نیروهایش را در خیابان‌ها بچه‌کشی می‌کنند و حملات شیمیایی به مدارس دخترانه را سازمان می‌دهند و…

با این وجود، آیا می‌توان گفت جمهوری اسلامی توان درگیری امنیتی در چندین جبهه داخلی و خارجی و هم‌زمان دفاع از اهداف حساس خود را دارد؟

واژه «دشمن»، تکه کلام و پایه ثابت صحبت‌های آیت‌الله علی خامنه‌ای و شعارها و رجزخوانی‌های فرماندهان نظامی و مقامات سیاسی و قضایی جمهوری اسلامی ایران است.

مقام‌های جمهوری اسلامی، حتی جوانانی را که در شهرهای ایران به سبک دل‌خواه حکومت آرایش نمی‌کنند، لباس نمی‌پوشند، یا شهروندانی که به دلایل معیشتی، ملی یا اقلیمی دست به اعتراض می‌زنند شدیدا سرکوب می‌کنند. حکومتی که در منطقه و جهان دوست واقعی ندارد تنها قدت‌نمایی واقعی‌اش علیه مردم بی‌دفاع ایران است و حتی در خارج از مرزهای ایران، جرات یک اقدام عملی آشکار علیه دشمنان خود «آمریکا و اسرائیل» انجام نداده است.

«انتقام سخت» قاسم سلیمانی یکی از نمونه‌هایی بود که ناسازگاری میزان خودستایی و وعده قدرت‌نمایی مقام‌های حکومت با توان عملی‌شان گران تمام شد.

هرچند گروه داعش مسئولیت این بمب‌گذاری کرمان را به‌عهده گرفته است اما باز هم درباره بمب‌گذاری در مراسم قاسم سلیمانی در کرمان، اما این فرضیه‌ را نمی‌توان کنار گذاشت که این حمله «توسط گروه‌هایی داخلی خود جمهوری اسلامی ایران» انجام شده باشد. هرچند که هنوز شواهد قابل اتکایی در دست نیست.

حمله موشکی سپاه به هواپیمایی مسافربری اوکراینی، تیراندازی در شاهچراغ، حملات سریالی شیمیایی به مدارس دخترانه، پرونده‌سازی‌‌های دروغین به زندانیان سیاسی، وادار کردن زندانیان به پذیرش جرایمی که انجام نداده‌اند، حمله به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران و قبل از آن‌ها نیز بمب‌گذاری در حرم امام رضا واقداماتی که توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی صورت گرفته‌اند؛ به‌علاوه جمهوری اسلامی، آن‌قدر دروغ تحویل جامعه داده است که اکنون حتی اگر مقامات این حکومت حرف درستی هم بزنند کسی باور نمی‌کند.

از سویی، اسرائیل هم در داخل ایران و حتی در داخل دستگاه حکومتی نفوذ قابل‌توجهی دارد و در گذشته حملاتی به مراکز نظامی جمهوری اسلامی انجام داده و تعدادی از متخصصان و دانشمندان اتمی جمهوری اسلامی را کشته است و یا هر موقع اراده می‌کند به نیروهای جمهوری اسلامی مستقر در سوریه حمله می‌کند بنابراین، احتمال این که بمب‌گذاری توسط عوامل اسرائیلی صورت گیرد بعید به‌نظر نمی‌آید.

در هر صورت متهم درجه اول و مسئول هر جنایتی نظیر انفجار اخیر، قبل از هر کس خود جمهوری اسلامی است. حکومت‌های اترجاعی و دیکتاتوری هم‌چون جمهوری اسلامی ایران، همواره برای بقای خود به این نوع سناریوهای سیاه و جنایات نیاز مبرم دارد. بنابراین، اغلب قربانیان اصلی این فاجعه بمب‌گذاری کرمان و فجایع مشابه آن، انسان‌های فقیر و بی‌گناه و ساده‌اندیش هستند که مرگ آن‌های برای حکومت و طرف‌دارانش، پشیزی ارزش ندارد. حکومتی که حتی زندانیان سیاسی را بدون محاکمه و بدون حق داشتن دفاع از خود و کیل مدافع فردی و جمعی می‌کشد؛ حکومتی که در خیابان از کشتن کودکان نیز ابایی ندارد، کشته‌شدن جمعیتی بی‌شمار در چنین بمب‌گذاری‌ها، بهانه‌ای می‌شود تا مخالفین خود را در خیابان‌ها و زندان‌ها هرچه بیش‌تر کشتار و اعدام کند.

در مقابل این همه وحشی‌گری جمهوری اسلامی نباید سکوت کرد و مرعوب فضای رعب و وحشت آن شد. اتفاقا در چنین شرایطی‌ست که جنبش‌های اجتماعی و همه نیروهای مخالف جمهوری اسلامی، مبارزه خود را در جهت سرنگونی کلیت جمهوری اسلامی تشدید کنند. تنها مبارزه متحدانه و همبستگی سراسری جنبش‌های اجتماعی و مردمی حق‌طلب و آزادی‌خواه می‌تواند هم مطالبات خود را به این حکومت جانی تحمیل کن؛ هم جلو ماشین کشتار و سیاست سرکوب و اعدام بگیرند و هم زمینه را برای سرنگونی کلیت این حکومت بچه‌کش و جانی و مافیایی فراهم سازند!

واکنش‌ها و موضع‌گیری‌های تشکل‌های مدنی، صنفی و فرهنگی کشور در برابر موضع‌گیری‌های رسمی حکومت قرار دارد که ضمن شانه خالی کردن از هر گونه مسئولیتی در چنین حادثه دردناکی آن را صرفا به‌عهده دشمنان واقعی و موهوم خود می‌اندازند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، پنج‌شنبه ۱۴ دی ۱۴۰۲، جان‌باختن و مجروح‌شدن صدها تن در کرمان را شوک بزرگی بر جامعه دردمند ایرانی خوانده است.

این شورا به نیابت از همه تشکل‌های صنفی و فعالین صنفی، این رنج بی‌پایانی را که بر مردم تحمیل شده‌ است به خانواده‌های داغدار و مردم ایران تسلیت گفته است.

این شورا در بیانیه تسلیت خود نوشته است: «شورای هماهنگی چنین فجایعی را بازتولید نفرت پراکنی، خشونت سیستماتیک  و سرکوب گسترده‌ای می‌داند که سال‌هاست توسط حاکمیتی تمامیت خواه بر این مردم تحمیل شده‌ است و ضمن انزجار از خشونتی که دامنگیر این کشور شده‌است؛ از مردم می‌خواهد که حاکمان را مکلف به پاسخ‌گویی شفاف و مشخص در برابر فجایعی کنند که به انحای مختلف زندگی  مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

کانون صنفی معلمان ایران‌(تهران) نیز نوشته است: «ما ضمن محکوم نمودن همه اشکال خشونت اعلام می‌نماییم تمرکز نهادهای امنیتی و انتظامی بر سرکوب منتقدان و معترضان مدنی، فرصت را در اختیار ارتجاعی‌ترین و خشن‌ترین نیروهای داخلی و خارجی گذارده تا انتقام ماجراجویی‌های منطقه‌ای حکومت را این‌چنین از مردم بی‌گناه بگیرند.

در پایان ضمن ابراز تاسف از مرگ شهروندان بی‌گناهی که در این بمب‌گذاری جان‌شان را از دست دادند، مستقیما انگشت اتهام را باید به سوی جمهوری اسلامی گرفت. جمهوری اسلامی عامل اصلی و مسئول مستقیم و متهم درجه یک همه جنایاتی است که تاکنون در ایران اتفاق افتاده است.

جمعه پانزدهم دی ۱۴۰۲پنجم ژانویه ۲۰۲۴

ضمیمه:

فراسوی خبروقوع دو انفجار مرگبار در مراسم سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی در کرمانگفت‌و‌گو با بهرام رحمانی‌

لینک این گفت‌و‌گو در یوتیوب: https://youtu.be/DX1_ts2W3gw?si=59BVmuWg0aXkOF1c